Судові правові позиції щодо уточнення нотаріальної юрисдикції - Vdovichena, Lidiia (Сучасні виклики та актуальні проблеми судової реформи в Україні: Матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф.Чернівці, 16 жовтня 2020 р., 2020)
Аналіз наведених норм дає підстави для висновку про те, що законодавством чітко передбачені територіальні правила здійснення нотаріальної діяльності – територіальна нотаріальна юрисдикція. Нотаріальна діяльність здійснюється нотаріусом у межах свого нотаріального округу та за місцем знаходження приміщення державної нотаріальної контори, в якій працює державний нотаріус, або приміщення, яке є робочим місцем приватного нота ріуса. Крім того, законодавством заборонено нотаріусу здійснювати нотаріальну діяльність за межами свого нотаріального округу.
Keywords: нотаріус; нотаріальна діяльність; територіальний округ; судова позиція; нотаріальна юрисдикція