Суть логістичного управління на основі механізму використання цифрових технологій - Вербівська, Людмила Василівна (Інвестиції: практика та досвід, 2024)
У статті розглянуто суть логістичного управління, що реалізується на засадах використанням сучасних цифрових технологій. Визначено, що розвиток інформаційних технологій призвів до трансформації логістики з простого способу доставки товарів у складний процес, котрий потребує застосування ефективного інструментарію управління. Розглянуто механізм використання цифрових технологій, таких як інтернет речей, штучний інтелект, аналітика даних та автоматизація, які забезпечують найбільш оптимальне планування ланцюгів постачання, контроль за запасами, прогнозування попиту та інші логістичні процеси. Доведено, що використання цифрових технологій у логістиці дає змогу суб'єктам господарювання скоротити витрати, підвищити загальний рівень обслуговування клієнтів та зробити ланцюги постачання більш гнучкими і конкурентоспроможними. Визначено переваги впровадження цифрових технологій у систему управління логістикою та сформовано рекомендації щодо їх успішної імплементації.
Суть логістичного управління на основі механізму використання цифрових технологій
Keywords: логістика, управління логістикою, цифровізація, цифровізація логістики, великі дані.