Збірник текстів для домашнього читання. CHEF DE FAMILLE. Brigitte Peskine. KAMO, L’IDEE DU SIECLE. Daniel Pennac - Руснак, Діана Андріївна; Матвєєва, Олена Олександрівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2026)
Навчальний посібник з домашнього читання пропонує оригінальні твори сучасних французьких письменників Бріджит Пескін «Chef de famille», який включає 10 глав, та Даніеля Пенака «KAMO, l’idée du siècle», який включає 9 глав. Кожна глава супроводжується коментарями, вправами на розуміння прочитаного тексту, вправами з лексики і граматики та завданнями з розвитку усного мовлення. Мета навчального посібника – розширення словникого запасу учнів, розвиток в учнів навичок і вмінь читання та усного мовлення. Мета навчального посібника – ознайомлення студентів із творами сучасних французьких авторів, розширення у студентів словникового запасу, а також розвиток навичок і вмінь читання та усного мовлення. Запропонований навчальний посібник призначений для студентів першого ступеня вищої освіти (бакалаврату) зокрема для бакалаврів 2 року навчання за освітньою програмою «Французько-український переклад та переклад з другої іноземної мови».
Навчальний посібник
Keywords: Сім'я - la famille; Расизм - le racisme; Навчання - l'enseignement; Відповідальність- la responsabilité; Винахідливість l'ingéniosité