ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНО-ЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ В СТУДЕНТІВ-МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ - Торак, Інна Юріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
У дипломній роботі здійснено аналіз історичних аспектів виникнення етичних традицій у соціальній роботі, визначено сутність поняття «професійно-етична культура» та виділено її основні складові; охарактеризовано нормативно-правові основи формування професійно-етичної культури соціальних працівників. У рамках дипломного проєкту проведено дослідження рівня розуміння сутності професійно-етичної культури майбутніми соціальними працівниками та спеціалістами, що надають соціальні послуги населенню, та здійснено порівняльний аналіз отриманих результатів. Вивчено можливості формування професійно-етичної культури майбутніх соціальних працівників під час їх підготовки у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.
Keywords: професійна етика; професійно-етична культура; етичні принципи соціальної роботи; професійні цінності; клієнтоцентризм