Особливості використання координаційної драбинки у тренувальному процесі юних футболістів - Одажій, Олександр Олександрович (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі здійснено дослідження проблеми використання координаційної драбинки у тренувальному процесі футболістів. Окреслено теоретико-методичні засади розвитку спритності та координації як складової спеціальної фізичної підготовки, обґрунтовано та експериментально перевірено ефективність запропонованих для впровадження 4 груп вправ із координаційною драбинкою – бігових, стрибкових; вправ з утримання рівноваги. А також комбінації – «мікси» вправ, що поєднують різноманітні переміщення, стрибки та роботу з м’ячом, рухливі ігри.
Keywords: біг, вправи, група попередньої базової підготовки, драбинка, координація, спритність, стрибки, футбол.