Напрями реформування обліку та контролю в системі казначейського обслуговування бюджетів. - Ковалевич, Дарія; Рошило, Віолетта (Чернівці: Технодрук., 2021)
Ключовою складовою процесу реформування системи державного управління фінансами України є розвиток і вдосконалення механізму управління фінансами на державному і місцевому рівні, що вимагає своєчасного і точного інформування про результати виконання бюджетів для забезпечення середньо- та довгострокового бюджетного планування, а також постійного ефективного контролю над цільовим використанням бюджетних коштів. Указаних цілей неможливо досягнути без удосконалення обліково-контрольних механізмів у діяльності Державного казначейства України. В праці обґрунтовано напрямки посилення дієвості зазначених функцій Держказначейства з урахуванням сучасних національних і світових тенденцій розвитку економіки і сфери державного управління.
Keywords: казначейське обслуговування бюджетів; облік і контроль у системі казначейства; інформаційно-аналітична система