Функціонування фразеологічних одиниць у сучасному американському кінодискурсі та особливості їх перекладу українською мовою (на матеріалі англомовних скриптів серіалу Desperate Housewives) - Герман, Ірина Мирославівна (My University, 2022)
У роботі досліджуються питання функціонування фразеологічних одиниць в американському кінодискурсі, а також особливості їх перекладу на українську мову. У магістерській роботі пропонуються класифікації фразеологізмів, а також проведений функційний та стилістичний аналізи фразеологізмів. Робота також пропонує типи перекладу ідіом на українську мову. У додатках подаються перелік фразеологізмів, їх структура, та приклади перекладу на українську мову.
Keywords: фразеологічна одиниця, американський варіант англійської мови, кінодискурс, переклад з англійської на українську, класифікація фразеологізмів