Дитяче естрадне виконавство та його роль у вихованні учнів - Мудряк, Марія Дмитрівна (My University, 2021)
Сучасна естрадна музика приваблює людей різного віку, у тому числі й дітей. Як свідчать опитування, проведені у низці шкіл, створені задля вивчення музичних смаків сучасних школярів, з усього різноманіття музичних жанрів, стилів і напрямів вони здебільшого віддають перевагу саме естрадним пісням. Система позашкільної освіти з кожним роком все активніше використовує для залучення дітей до музичного мистецтва естрадну музику. Донедавна вважалося, що основним видом музичного виконавства в умовах закладів загальної середньої освіти та різних закладів системи позашкільної освіти є хорове музикування. Нині все більшої популярності набуває сольний і ансамблевий спів, та естрадне вокальне виконавство. Інтерес дітей, батьків, слухацької аудиторії до цього виду творчості є надзвичайно великим і зростає з кожним роком. Дитяча естрада – це досить новий напрям дитячої музичної творчості. Він приваблює своєю яскравістю, «дорослими» аранжуваннями пісень, сучасною стилістикою, насиченим вокалом та можливістю проявити свої творчі здібності, втілити найсміливіші ідеї та мрії. Гуртки та студії естрадного вокалу, вокальні естрадні колективи є сполучною ланкою, яка об'єднує дітей різного віку та допомагає донести до них основні людські істини та життєві орієнтири.
Keywords: Естрадне виконавство, дитяче естрадне виконавство, естрадний спів, дитяча естрадна студія