Теоретичні положення функціонування рейтингових агентств на ринку кредитних послуг - Островська, Н.; Дубина, М.; Мурашковська, І. (Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021)
У статті розглянуті теоретичні питання функціонування рейтингових агентств на ринку кредитних послуг, зокрема, розглянуто сутність таких категорій, як «рейтинг», «кредитний рейтинг». Для цього було проаналізовано різні концепції дослідження змісту таких дефініцій. Також визначено та описано роль кредитних рейтингових агентств у розвитку фінансової системи країни, що було реалізовано через виокремлення та уточнення функцій цих установ. У статті також обґрунтовано важливість розвитку кредитних рейтингових агентств для функціонування банківських та інших фінансових установ, забезпечення стабільності їх роботи та стійкості економіки до виникнення і розвитку кризових ситуацій у фінансовій системі країни.
Keywords: рейтинг; кредитний рейтинг; кредитне рейтингове агентство; кредитоспроможність; ринок кредитних послуг; фінансова система; фінансові установи.