Трансформація рекреаційного ландшафту Чернівецької агломерації: просторові зміни в умовах урбанізації - Чернюх, Андрій Ігорович (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Дослідження присвячене аналізу просторової трансформації рекреаційного ландшафту Чернівецької агломерації в умовах посиленого урбанізаційного тиску. У роботі розглянуто конфлікт між історичною забудовою міста-ядра та сучасними викликами, такими як перевантаження транспортної мережі, зношеність інфраструктури та хаотична висотна забудова, що призводить до дефіциту зелених зон.
Keywords: рекреаційний ландшафт; просторові зміни; урбанізація; Чернівецька агломерація; урбанізаційні процеси