Основи ресторанної справи - Круль, Галина Ярославівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2020)
У запропонованому виданні розглянуті основні поняття ресторанного сервісу. Розкриті питання формування внутрішнього простору та матеріально-технічного забезпечення закладів ресторанного господарства. Наведені основні етапи технологічного процесу виробництва продукції в ресторанах та способи її теплової обробки. Окремі блоки присвячені організації обслуговування в закладах ресторанного господарства та характеристиці напоїв. Для студентів спеціальності «Туризм» (ОП «Міжнародний туризм» і «Готельно-ресторанний сервіс і туроперейтинг»), як базовий з дисципліни «Технологія ресторанної справи і організація послуг харчування».
Keywords: ресторанна справа; заклади ресторанного господарства; технологічний процес надання послуг харчування; послуги харчування; обслуговування в ресторанах