Нові знахідки елементів клинкової зброї з Чорнівського городища ХІІІ ст. - Калініченко, Віталій; Пивоваров, Сергій; Ільків, Микола (Чернівці, Технодрук, 2017)
Стаття присвячена аналізу предметів озброєння ближнього бою, а саме наконечників піхов мечів, виявлених під час досліджень Чорнівського городища першої половини ХІІІ ст. Автори здійснюють їх типологізацію та класифікацію. Виявлені матеріали дозволяють отримати важливі дані з військовополітичної історії Буковини в цей час та зброєзнавства загалом.The article is devoted to the analysis of melee weaponry weapons, namely, the tips of swords’ ears found during the research of the Chornivka hillfort of the first half of the XIII century. The authors carry out their typology and classification. The discovered materials allow obtaining important data from the military-political history of Bukovina at that time and weapons science in general.
New findings of elements details of blade weapons from Chornivka hillfort XIII century
Keywords: Буковина; Чорнівське городище; озброєння; мечі; типологія; зброєзнавство