Контрабанда автотранспорту: вид діяльності транснаціональної організованої злочинності - Zharovska, Halyna (Науковий вісник публічного та приватного права, 2018)
Стаття присвячена дослідженню проявів транснаціональної організованої злочинності в Україні у сфері викрадення та контрабанди автотранспорту. Досліджено окремі фактори, що зумовлюють зростання рівня даного виду злочинної діяльності в Східній Європі. Звернено увагу на те, що характер та форми прояву транснаціональної організованої злочинності в Україні продиктовані її географічним положенням. Значні масштаби злочинної діяльності транснаціональних злочинних організацій із викрадення та контрабанди автотранспорту є досить прибутковим видом діяльності, що характеризується швидкістю здійснення операцій, професійною підготовкою та високою латентністю.
Keywords: Транснаціональна організована злочинність; Сприятливі фактори; Викрадення авто; Контрабанда автотранспорту; Злочинна діяльність