Чернівецька районна система розселення: суспільно-географічний аналіз - Клепіковський, Дмитро Олегович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У дипломній роботі досліджено Чернівецьку районну систему розселення як територіальну основу та функціональну складову регіональної системи, яка є складною, відкритою, різнорівневою системою населених пунктів, що характеризується наявністю інтенсивних суспільно-географічних, інформаційних та комунікаційних зв’язків; виконано моделювання процесу розвитку поселенської мережі Чернівецького району, в результаті якого встановлено її просторові особливості. Результати дипломної роботи можуть бути використанні як територіальними громадами, так і вищими органами місцевої та державної влади з метою забезпечення кращого транспортного сполучення між населеними пунктами досліджуваного району.