ГОМІН. МАТЕРІАЛИ УСНОЇ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ. Том 1 - (:unkn) unknown (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
Пропоноване видання містить 22 усноісторичні інтерв`ю, зібрані студентами факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Увагою охоплено час від середини ХХ ст. дотепер у своїх конкретних виявах, що стосуються життя буковинського села, боротьби ОУН та УПА, розвитку української культури, Чорнобильської катастрофи тощо. Чимало уваги присвячено сучасній російсько-українській війні, яка постає крізь призму свідчень біженців, постраждалих від окупації та обстрілів. Усе це - сторінки нашої національної пам`яті та в такий спосіб її можна зберегти. Кожен матеріал супроводжується QR-кодами для прослуховування аудіоверсій інтерв`ю на окремому Youtube-каналі.
Keywords: Усна історія; історія України; усноісторичні студії; Гомін; Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича