Розвиток пляжного туризму в Туреччині: передумови становлення, сучасний стан та ключові чинники його впливу на економіку країни - Кирстюк, Анастасія Сергіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Кирстюк А.С. Розвиток пляжного туризму в Туреччині: передумови становлення, сучасний стан та вплив на економіку країни. Кваліфікаційна робота першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм», ОПП «Міжнародний туризм» кафедри географії та менеджменту туризму Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню розвитку пляжного туризму в Туреччині як одного з провідних напрямів міжнародного туризму. У роботі розкрито передумови становлення пляжного туризму, зокрема природно-кліматичні, історико-географічні та соціально-економічні чинники. Проаналізовано сучасний стан туристичної індустрії країни, основні туристичні регіони та курорти, рівень розвитку інфраструктури та туристичних послуг.
Keywords: Пляжний туризм, Туреччина, туристична інфраструктура, економіка.