ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ СТУДЕНТІВ ЗАСОБАМИ ІНФОКОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Омельчук, О.В.; Слобожанінов, А.А.; Ляхова, І.М. (Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова, 2022)
Сучасні умови глобалізації та орієнтація України на Європейське співтовариство зумовлює необхідність розв’язання одного із важливих завдань державної політики в галузі освіти – забезпечення формування здорової особистості. Мета дослідження. Ознайомитись з науковою літературою щодо питань формування здоров’язбережувальних компетентностей; створити дайджест інформаційних ресурсів для забезпечення інформаційного простору задля формування здоров’язбережувальних компетентностей здобувачів вищої освіти та викладачів. Методи дослідження: аналіз науково-методичної літератури, контент-аналіз матеріалів мережі інтернет стосовно можливостей інфокомунікаційних технологій та інформаційних джерел задля формування здоров’язбережувальних компетентностей студентів. Здійснено контент-аналіз інтернет ресурсів та проаналізовані директорії та каталоги наукових журналів за тематикою медико-біологічного напрямку, що стане у нагоді студентам, магістрам та викладачам для формування їх здоров’язбережувальної компетентності.
Formation of health saving competencies of students by means of infocommunication technologies
Keywords: здоров’я, здоров’язбережувальні компетентності, студенти, інфокомунікаційні технології, заклади вищої освіти