Історичний нарис сучасних Олімпійських ігор та аналіз участі в них українських спортсменів - Мазур, Дмитро Васильович (My University, 2023)
У роботі проаналізовано історичний контекст Олімпійських ігор Стародавньої Греції та сучасної Олімпіади. Здійснено ретроспективний аналіз стародавніх спортивних заходів та їх вплив на світову спільноту. Проведено аналіз участі українських атлетів у складі збірної колишнього союзу (1952- 1992pp.). Дана оцінка виступу українських спортсменів на Олімпійських іграх як незалежної збірної команди України (1996-2022 p.p.).
Keywords: українські спортсмени, збірна, Олімпійські ігри, аналіз.