РОЗВИТОК ФІЗИЧНОЇ АКТИВНОСТІ ДІТЕЙ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ ГРУПИ ПРОДОВЖЕНОГО ДНЯ - Палій, Тетяна Василівна (My University, 2021)
Запорука майбутнього кожної держави – здоров'я її населення. Екологічні, економічні, соціальні проблеми в суспільстві зумовлюють негативну тенденцію до погіршення психічного, фізичного, морального благополуччя громадян України. Відповідно важливим й постає питання розвитку фізичної активності дітей молодшого шкільного віку в закладах освіти. На сучасному етапі виховання фізично здорового покоління визначається як загальнодержавне завдання, важливість реалізації якого передбачена Конституцією України, Концепцією Нової української школа, Національною доктриною розвитку освіти у ХХІ столітті, цільовою комплексною програмою «Фізичне виховання - здоров'я нації». Виходячи з цих вище зазначених документів ми визначаємо сутність і розкриваємо зміст поняття «фізична активність дітей молодшого шкільного віку»; визначити мотивацію молодших школярів до зміцнення свого здоров’я, бажання участі у фізичній активній діяльності; підвищення рухової фізичної активності та фізичної підготовки; правильно використовувати засоби організації фізичної культури як важливі засоби здорового способу життя; сформувати в школярів уміння й навички самостійно займатися фізичними вправами в школі, а також в групі продовженого дня, вдома, на прогулянці, спортивних майданчиках; визначити і впровадити організаційно-педагогічні умови підвищення фізичної активності; розробити зміст, форми і методи розвитку фізичної активності учнів початкових класів угрупі продовженого дня; поліпшити стан здоров’я, рівень фізичного розвитку, активності та фізичної підготовленості.