Розвиток образотворчих умінь і навичок учнів початкових класів засобами живопису - Дроздик, Катерина Романівна (My University, 2024)
У магістерській роботі автором обґрунтовано особливості розвитку образотворчих умінь і навичок учнів початкових класів засобами живопису. Образотворча діяльність на уроках образотворчого мистецтва базується на формуванні практичних умінь і навичок молодших школярів, які є основою особистісного творчого розвитку. Розкрито актуальність проблеми розвитку образотворчих умінь і навичок учнів в освітньому процесі, визначено вікові особливості розвитку образотворчих умінь і навичок молодших школярів, здійснено характеристику засобів живопису у розвитку образотворчих умінь і навичок учнів початкових класів. З використанням живописних засобів на уроках образотворчого мистецтва розвивається художньо-естетичне ставлення молодших школярів, насиченість різними живописними матеріалами у практичній діяльності. На уроках образотворчого мистецтва здійснено дослідження стану сформованості образотворчих умінь і навичок учнів початкових класів засобами живопису. Обґрунтовано особливості ознайомлення зі змістом живописних творів у процесі розвитку образотворчих умінь і навичок молодших школярів, який базується на вивченні кольору, композиції, форми, об’єму та просторових відношень. Виокремлено форми, методи та прийоми розвитку образотворчих умінь і навичок учнів початкових класів засобами живопису
Keywords: вміння, навички, практичні вміння, урок образотворчого мистецтва, образотворчі вміння та навички, образотворча діяльність, живопис, засоби живопису, живописні матеріали