ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ РІЗНОСПРЯМОВАНИХ ВИДІВ РУХОВОЇ АКТИВНОСТІ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ З ДІТЬМИ СЕРЕДНЬОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ - Єремічук, Ігор (My University, 2024)
Мета дослідження – експериментально перевірити ефективність використання нестандартних форм уроків фізичної культури для підвищення інтересу учнів середнього шкільного віку до занять у загальноосвітніх школах. Завдання включали вивчення стану проблеми, аналіз підходів до підвищення ефективності уроків, розробку та перевірку нестандартних форм занять. Використовувались ретроспективний аналіз, педагогічні спостереження, анкетування, експеримент і математична статистика. Дослідження показало, що нестандартні уроки, впроваджені в Чернівецькій гімназії №13, сприяють зростанню інтересу учнів до фізичної культури та покращенню результатів навчальної програми. Практична значущість полягає у створенні рекомендацій для підвищення ефективності навчального процесу.
Keywords: нестандартні уроки, фізична культура, середній шкільний вік, фізична підготовка, навчальний процес, мотивація.