Канонічне право - Лагодич, Микола (Чернівецький національний університет, 2010)
Навчальний посібник висвітлює процес становлення діючого канонічного права сучасної Православної Церкви, а також розглядає канонічне вчення про склад і устрій Церкви, види церковної влади, відношення православної церкви до інших конфесій та до держави. Даний посібник адаптований до навчального плану та робочих програм Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ. Для студентів вищих духовних навчальних закладів, богословів, релігієзнавців і всіх, хто цікавиться історією Християнської Церкви.
Canon law
Keywords: перешкоди до висвячення; Єпархіальне управління; Церква і право; Церковне право як наука; Джерела церковного права; Матеріальні джерела; Святе Письмо як джерело церковного права; Джерела церковного права донікейської епохи; Візантійські джерела церковного права епохи вселенських соборів; Кодифікація візантійських церковно-правових джерел в епоху вселенських соборів; Західні джерела і збірники церковного права епохи вселенських соборів; Джерела церковного права візантії X-XV століть; Церковно-правові джерела балканських церков; Джерела церковного права на заході; Склад та устрій Церкви; Вступ до Церкви; Склад Церкви; Ієрархія; Хіротонія; Священна й правлячя ієрархії; Церковнослужителі; Вимоги до кандидата священства. перешкоди до висвячення; перешкоди до висвячення; Органи церковного управління; Вища влада в Церкві; Церква та територія; Церковна діаспора; Автокефальні й автономні церкви; Помісні церкви та вище управління в них; Єпархіальне управління; Парафія; Вище управління Римсько-католицької церкви; Види церковної влади; Влада вчення; Влада священнодійства; Християнська смерть; Шанування святих; Таїнство шлюбу; Укладання шлюбу; Перешкоди до укладання шлюбу; Наслідки вступу у шлюб; Розірвання шлюбу; Правляча влада церкви; Церковне законодавство; Церковне управління та нагляд; Розпорядження церковним майном; Церковний суд; Церковні покарання; Відношення Православної Церкви до інших конфесій та до держави; Православна церква та інші конфесії; Церква та держава; Статут про управління Української Православної Церкви Київського Патріархату