Легітимаційні аспекти антикорупційного контролю в Україні в умовах глобалізації - Антонюк, Дмитро (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Дисертація на здобуття ступеня доктора філософії зі спеціальності 052 – Політологія. – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Чернівці, 2023. Дисертаційна робота присвячена актуальній проблемі вивчення сутності й місця антикорупційного контролю в процесі легітимації публічної влади в Україні в умовах глобалізації. Отримання Україною членства в Європейському Союзі та у складі НАТО багато в чому залежить від правильних дій та рішень вітчизняної публічної влади на виконання умов вступу, серед яких протидія корупції набуває першочергового значення. Дотримання визначеного змінами до Конституції України в 2019 році євроінтеграційного курсу неможливе без легітимності української влади як з боку власного народу, так і міжнародної спільноти.
Keywords: корупція; антикорупційний контроль; громадський контроль; політична участь; легітимація; легітимність; Україна; глобалізація; євроінтеграція; політичне представництво