Використання анімаційних карт в курсі шкільної географії - (:unkn) unknown (My University, 2025)
У роботі розглядаються типи анімацій та масштабів, недоліки та перева-ги анімаційних карт, використання анімаційних карт в навчальному процесі. Аналізується використання анімаційних карт в курсі шкільної географії в Ук-раїні, зацікавленість та ставлення учнів до анімаційних карт, а також перспек-тиви включення анімаційних карт до курсу шкільної географії. Описується особистий досвід використання анімаційних карт на уроці географії та експе-ремент впливу анімаційних карт на актичність та зацікавленість учнів під час уроку. Результатом проведеного дослідження стало: - Окреслення теоретичного аспекту анімаційних карт; - Розроблено приклади уроків, у межах яких доцільно застосовува-ти анімаційні карти; - Укладено таблицю відповідності між освітніми вебресурсами та темами шкільного курсу географії, що дозволяє ефективно інтегрувати анімаційні карти у навчальний процес; - Здійснено аналіз актуальності та доцільності використання анімаційних карт в сучасному освітньому середовищі; - Також у межах дослідження здійснено детальний опис кожного з відібраних вебресурсів з анімаційними картами: проаналізовано інтерфейс ко-ристувача, функціональні можливості, доступні типи візуалізацій, мови підтримки, а також зручність використання у навчальному процесі. Такий аналіз дозволив визначити найбільш ефективні ресурси для інтеграції у шкільні уроки географії з урахуванням їх педагогічної доцільності та техніч-ної доступності. - Розроблено методичні рекомендації щодо інтеграції анімаційних карт у структуру сучасного уроку географії з урахуванням вікових особливо-стей учнів і дидактичних цілей; - Проведено апробацію розроблених уроків у шкільній практиці, під час якої вивчено ефективність використання анімаційних карт для підви-щення мотивації та засвоєння навчального матеріалу учнями.
Keywords: анамація, уроки географії