Розвиток ландшафтно-геохімічного напрямку на географічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича - Ходан, Галина (Львів : ЛНУ ім. Івана Франка, 2022)
Шістдесяті роки 20 століття є часом становлення ландшафтної екології ( та її розділу - ландшафтно-геохімічної екології) в нашій країні. Це сприяло зростанню рівня практичного використання ландшафтознавства і геохімії ландшафту при розв'язанні екологічних завдань, які викликані інтенсивним впливом суспільства на природнє середовище
Keywords: ландшафт, історія, ландшафтознавство