Штраф як вид заходу кримінально-правового характеру щодо юридичних осіб. - Yushchyk, Olena (Національний авіаційний університет, 2023)
Мета статті присвячена дослідженню штрафу, як виду заходу кримінально-правового характеру, що застосовується до юридичних осіб. Методи дослідження склали метод інтерпретації, що дозволив з’ясувати зміст штрафу, як заходу кримінально-правового характеру щодо юридичних осіб, а також порівняльного методу при розмежуванні від штрафу, як виду покарання. У результаті проведеного дослідження сформовано бачення щодо застосування штрафу до юридичних осіб, у разі вчинення кримінального правопорушення уповноваженою особою від імені або в інтересах юридичної особи. У статті виносяться на обговорення теоретичні проблеми законодавчого визначення штрафу, як заходу кримінально-правового характеру щодо юридичних осіб та практичні аспекти урегулювання проблем застосування такого виду заходу кримінально- правового характеру.
Keywords: штраф; захід кримінально-правового характеру; юридичні особи; покарання.