Середенко В.В. Співпраця України з ЄС у контексті повномасштабної агресії Російської Федерації - Середенко, Валерія В'ячеславівна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена комплексному аналізу співпраці України та Європейського Союзу в умовах повномасштабного російського вторгнення 2022–2025 років. У дослідженні розглянуто еволюцію політичного діалогу, економічної та фінансової підтримки, секторальної інтеграції, безпекової взаємодії та участі ЄС у процесах післявоєнної відбудови України. На основі системного аналізу встановлено, що повномасштабне вторгнення стало каталізатором безпрецедентного поглиблення відносин між Україною та ЄС, перетворивши європейську інтеграцію на стратегічний елемент загальноєвропейської безпеки та основу для післявоєнної модернізації України.
Keywords: Україна; повномасштабне вторгнення; європейська інтеграція; післявоєнна відбудова; безпекова співпраця; макрофінансова допомога