Соціальне забезпечення осіб, які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання : монографія - Burka, Aliona (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021)
У монографії здійснено комплексне правове дослідження видів соціального забезпечення осіб, які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Визначено основні етапи розвитку законодавства у досліджуваній сфері за період незалежності України, здійснено ґрунтовний аналіз базових для сфери соціального забезпечення термінів. Проведено порівняльно-правовий аналіз законодавства п’ятнадцяти країн Європейського Союзу. На основі аналізу судової практики, положень національного законодавства та зарубіжного досвіду сформульовано та обґрунтовано пропозиції щодо удосконалення норм чинного законодавства та запропоновано конкретні їх редакції. Для студентів, науковців, викладачів, докторантів, аспірантів та юристів-практиків.
Keywords: соціальне забезпечення; право соціального забезпечення; соціальне забезпечення