Ефективність програми технічної підготовки баскетболістів підготовчої групи віком 8–10 років - Рудан, Денис Сергійович (My University, 2025)
У роботі представлено результати педагогічного дослідження, спрямованого на підвищення ефективності технічної підготовки. Узагальнено сучасні підходи до формування технічних навичок у дитячо-юнацькому баскетболі та визначено вікові особливості дітей молодшого шкільного віку, що впливають на процес навчання технічним діям. Дослідження проводилося на базі Мамаївської ДЮСШ за участю 24 спортсменок, розподілених на контрольну та експериментальну групи по 12 осіб. Експериментально підтверджено ефективність програми: у всіх тестах зафіксовано достовірне зростання результатів, найбільше - у точності кидків і передачах.
Keywords: баскетбол, технічна підготовка, діти 8-10 років.