Клеймо на ручці античної амфори із Верхнього Попруття - Ільків, Микола (ПП Буйницький О.А., 2016)
На території межиріччя Верхнього Пруту та Середнього Дністра (с. Жилівка Чернівецької обл.) зафіксовано нову знахідку фрагментованої амфорної тари з клеймом на ручці. Це фабрикантське клеймо Херсонеса Таврійського, яке датується кінцем ІV – першою третиною ІІІ ст. до н.е. Воно належить фабриканту Ктесію, ймовірно, батьку відомого громадсько-політичного діяча Агасикла. Визначення місцевого етнокультурного середовища зазначеного часу вимагає подальших досліджень.
Stamp on the handle of an antique amphora from the Upper Prut
Keywords: клеймо; амфора; керамічна епіграфіка; Верхнє Попруття; Херсонес Таврійський; Ктесій