Організація роботи молодших школярів на уроках інформатики засобами Інтернет-середовища - Корбу, Ірина Аркадіївна (My University, 2024)
Дослідження присвячено проблемі організації навчання молодших школярів на уроках інформатики, з використанням засобів Інтернетсередовища. Автором визначені теоретичні аспекти організації роботи молодших школярів у комп’ютерно-орієнтованому навчальному середовищі а саме уточнено сутність, зміст та характеристику таких понять «середовище», «навчальне середовище», «Інтернет-середовище». Акцент роботи здійснено на визначених перевагах та викликах, які забезпечують впровадження цифрових технологій у процесі навчання молодших школярів. Досліджено можливості застосування інтерактивних онлайн-ресурсів та віртуальних інструментів для сприяння розвитку цифрової грамотності та творчих навичок молодших школярів. Аналізується вплив використання Інтернету на формування навичок роботи з інформацією, а також роль батьків та вчителів у створенні ефективного освітнього середовища. Робота висвітлює практичні рекомендації та стратегії для вчителів, спрямовані на оптимізацію процесу навчання інформатики для молодших школярів з використанням Інтернет-ресурсів. Це дослідження спрямоване на підвищення ефективності педагогічного процесу та покращення підготовки молодших школярів до викликів сучасного інформаційного суспільства.
Keywords: середовище, комп’ютерне середовище, Інтернетсередовище, освітні навчальні платформи, віртуальне середовище.