РОЗРАХУНОК МОДУЛІВ МАКСИМАЛЬНОГО СТОКУ ВОДИ МАЛОЇ ЙМОВІРНОСТІ ПЕРЕВИЩЕННЯ ПРИ НЕДОСТАТНОСТІ ДАНИХ ГІДРОМЕТРИЧНИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ - Мельник, Антон; Berezka, Ihor; Yavkin, Vyacheslav (Науковий вісник Чернівецького університету: збірник наукових праць. Чернівці: ЧНУ, 2018. – Вип.795: Географія – С.109-114., 2018)
В роботі розглянуто часові ряди максимальних модулів стоку води в природно-господарській басейновій системі річки Сірет, що дозволило уточнити їх показники при 1%-й ймовірності забезпечення з використанням річок-аналогів. Проведено порівняння величин максимальних модулів стоку води визначених за подовженими рядами спостережень з попередніми показниками значно коротших рядів спостережень. Максимальний модуль стоку води 1%-ї ймовірності перевищення суттєво знижується на всіх пунктах спостережень. Найбільше значення модуля максимального стоку води 1% ймовірності перевищення характерне для р.Сірет-м.Сторожинець, найменше для р.Михидра-с.Липовани.
CALCULATION OF MODULE OF A MAXIMUM WATER OF RARE TRAINS IN INFERTILITY OF HYDROMETRIC OBSERVATIONS DATA
https://drive.google.com/file/d/1SftJciYLOwiY-OIVads8p9sr4nzIxLWV/view
Keywords: 1% ймовірність; модуль стоку; басейн-аналог