Симіон Стоїлов (1887-1961): штрихи до наукової біографії - Житарюк, Іван Васильович; Мартинюк, Ольга Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
У статті подано нарис життя, науково-педагогічної та громадської діяльності відомого румунського математика Симіона Стоїлова (1903–1975), професора Чернівецького i Бухарестського університетів, який тривалий час (1923-1939 рр.) працював у міжвоєнний період у Чернівецькому університеті за часів перебування краю у складі королівської Румунії, з нагоди вшанування його пам’яті.
Keywords: Математика; міжвоєнний період; Симіон Стоїлов