ПРОФІЛАКТИКА АЛКОГОЛЬНОЇ ЗАЛЕЖНОСТІ ПІДЛІТКІВ У ЗАКЛАДАХ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ - Дарій, Анна Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Дипломна робота здобувачки Дарій Анни Василівни містить наукову інформацію про алкоголізм як явище десоціалізації особистості, у роботі визначені причинно-наслідкові зв’язки, особливості, етапи розвитку алкогольної залежності підлітків та молоді. Автор у роботі описує передумови залежності, характеристику ситуації вживання алкогольних напоїв у дитячому підлітковому віці. Завдяки констатуючому експерименту, автор доводить необхідність профілактичної соціально-педагогічної роботи. Цікаво роботі є системний підхід до аналізу теоретико-методологічних основ соціально-педагогічної профілактики, визначення засад закордонного досвіду профілактики підліткового алкоголізму. Акцент дослідницько-експериментальної роботи зроблено на комплексно-інтегративний підхід соціально-педагогічної профілактики в умовах закладу середньої освіти.
Keywords: підлітковий алкоголізм