Управління інвестиційно-інноваційними ресурсами підприємств у реаліях цифрової економіки - Вербівська, Людмила; Заїчко І. В; Тимченко Н. М. (Інвестиції: практика та досвід, 2022)
Статтю присвячено розробленню концепції управління інвестиційно$інноваційними ресур$ сами підприємства, в основі якої лежить функціональна система управління, що складається із планування, організації, мотивації та контролю. Актуальність дослідження зумовлена гло$ бальними господарськими процесами та конкуренцією, котра в епоху цифровізації стає все більш жорсткою та вимагає інноваційних та навіть революційних підходів до ведення бізнесу. Розкриття інноваційного потенціалу компанії можливе завдяки ефективному управлінні інно$ ваційно$інвестиційними ресурсами підприємства. Мета дослідження — розроблення концепції управління інвестиційно$інноваційними ресур$ сами підприємства в контексті функціональної структури управління з використанням практич$ них інструментів реалізації інноваційного потенціалу та забезпечення конкурентоздатності в умовах цифрової економіки. У результаті дослідження розроблено концепцію управління інноваційними та інвестиційни$ ми ресурсами, описано послідовність планування, організування, мотивації та контролю за використанням зазначених ресурсів, виокремлено інструменти реалізації інноваційного потенціалу, що виражені в удосконаленні інформаційних, трудових та фінансових ресурсів. Визна$ чено, що електронна комерція дозволяє розширити межі збуту компанії та вивести її на більш високий рівень, ефективні команди забезпечують стійкість розвитку, а управління грошовими потоками створює фінансове забезпечення реалізації зазначеної цілі.
Keywords: інвестиції, інновації, управління, грошові потоки, трудові ресурси, інформаційні ресурси