Розвиток meta skills – критичне мислення: викладання історії та вивчення історії - Шилюк, Олег (Liha-Pres, 2024)
Розвинене критичне мислення сприяє не тільки сприйняттю інформації, а й самостійному аналізуванні запропонованих ідей із різних сторін. Вітчизняні дослідники, відзначають такі характеристики цього розумового явища: здатність розв’язувати суперечності, пошук нешаблонних способів їх вирішення, аналіз через рефлексію наслідків власної розумової діяльності, пошук компромісу, відкритість для нових ідей, вироблення власних думок.