Створення цифрової карти басейну річки Совиця Кіцманська - Пакон, Дмитро Романович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі узагальнено гідрографічні та гідрологічні параметри річки Совиця Кіцманська і її притоки Совиці Заставнівської за матеріалами паспортних даних і літературних джерел та виконано ГІС-уточнення просторової структури басейну. Для гідрологічного моделювання підібрано й підготовлено вихідні просторові дані, зокрема цифрову модель рельєфу (DEM), картографічні підкладки Google Maps, онлайн-карти OpenStreetMap і Vizicom та векторні шари, що забезпечили метричну узгодженість і візуальну верифікацію русел і меж вододілу. У середовищі SAGA GIS і QGIS 3.34.10 сформовано структуровану базу векторних шарів постійних і тимчасових водотоків, ставків та меж басейну, проведено розрахунок довжини гідромережі й похідних показників.
Developing a digital map of the Sovytsia Kitsmanska River Basin
Keywords: річковий басейн; гідромережа; густота гідромережі; DEM; SAGA GIS; QGIS