Замковий туризм - Аніпко, Наталія Петрівна; Смик, Оксана Степанівна (Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2026)
У виданні висвітлено теоретико-методологічні засади розвитку замкового туризму. Розглянуто класифікацію замків і фортець, їх архітектурні особливості, географічне розташування та історичний розвиток. Описано об’єкти замкового туризму в Україні та країнах Європи (Західна, Північна, Південна). Використано сучасні підходи до педставлення цих об'єктів у туристичній діяльності. Для фахівців у галузі географії, рекреації і туризму, працівників туристичних компаній, викладачів, аспірантів, студентів географічних та економічних факультетів вищих навчальних закладів.
Замковий туризм : навч. посіб.: у 2 частинах. Частина 1.
Keywords: туризм, замки, фортеці, оборонні споруди