Економічний та управлінський потенціал соціалізації економіки - Галушка, Зоя Іванівна (Чернівецький національний університет, 2020)
обґрунтовано сутність соціалізації як сучасного тренду розвитку економіки; досліджено вплив психологічних, ціннісних, нормативних, правових та інших інституціональних чинників, що впливають на розвиток соціалізаційних процесів. Акцентовано увагу на необхідності розміщення в центрі аналізу людини, її морально-етичних характеристик як економічного суб`єкта та поведінкових моделей; визначено психологічні детермінанти впровадження інноваційних підходів до управлінні соціально-економічними системами; обґрунтовано важливість врахування структурних компонентів національного господарського менталітету у розвитку системи інноваційного лідерства та глибинних аспектів управлінських корпоративних відносин на рівні підприємств; визначено об’єктивну необхідність, сутність та стандарти соціальної відповідальності суб’єктів підприємництва; охарактеризовано основні форми та механізми впливу держави на регулювання процесів соціалізації економіки.
Keywords: соціалізація економіки, інституційні чинники соціалізації, інноваційні підходи до управління, ефективність державної політики, управління розвитком територіальних громад