Бібліотеки в західних областях України у 1939-1940 рр. - Шилюк, Олег (My University, 2011)
У статті дається аналіз політико-ідеологічних умов процесу радянизації в західних областях України у 1939–1940 рр. через розгляд питання розвитку бібліотечної справи в регіоні.