Картографування демографічних процесів Чернівецької області - Задорожняк, Павло Юрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі досліджено особливості картографування демогеографічних процесів регіону. Проаналізовано наявний картографічний матеріал з «Національного атласу України» та «Атласу населення України та його культурна спадщина», як еталонних картографічних творів сучасності. На прикладі вивчення демогеографічних процесів Чернівецької області показно приклади застосування способів та засобів картографування. Також розкрито важливість наявного картографічного забезпечення територіальних громад, у контексті відображення демографічних характеристик території.
Mapping demographic processes of Chernivtsi region
Keywords: демогеографічний процес; демогеографічна ситуація; відтворення населення; картографічне забезпечення; способи та засоби картографування