Удосконалення методики підготовки початкової групи віком 6–8 років з панкратіону - Пилипко, Микола Михайлович; Пилипко, Микола Михайлович (My University, 2023)
Здійснений загальний теоретичний аналіз удосконалення методики підготовки юних спорстменів з панкратіону початкового рівня. Теоретично обґрунтувана методика організації фізичної підготовки з спортсменами 6–8 років, які займаються панкратіоном, викоритовувались методи, серед яких: теоретичний аналіз; педагогічне тестування фізичної підготовленості; педагогічний експеримент; математична статистика, демонстрація і показ. В основу методики визначення рівня фізичної підготовленості спортсменів 6–8 років з панкратіону покладено тест оцінки стану фізичної підготовленості, який передбачав: біг 20 м з ударами по лапам ліктем в кінці дистанціі, смуга прешкод в залі, нахил вперед із положення сидячи або стоячи, підтягування з тонкою гумою, човниковий біг 4х9 м з ударами, вправа «жабка». Сформована експериментальна програму комплексного розвитку фізичної підготовки спортсменів з панкратіону, експериментально перевірені та описані результати й висновки
Keywords: панкратіон, тренувальний процес, фізична підготовка, удосконалення