Ідентифікація об’єктів стратегічного обліку в рамках побудови експертної системи прийняття стратегічних рішень на підприємстві - Kuz, Vasyl (Буковинський державний фінансово-економічний університет, 2014)
У зв’язку із посиленням глобалізаційних процесів та конкурентної боротьби серед суб’єктів господарювання виникає нагальна необхідність прийняття управлінських стратегічних рішень, що зумовлює потребу у побудові відповідної системи інформаційного забезпечення. Доведено необхідність виділення в системі бухгалтерського обліку підсистеми стратегічного обліку, яка має чіткі та конструктивні завдання та зорієнтована на задоволення інформаційних потреб стратегічного управління. Зроблено висновок, що важливим аспектом у побудові підсистеми стратегічного обліку є ідентифікація її об’єктів. Вагомого значення в даному процесі набуває побудова та реалізація експертної системи прийняття стратегічних рішень, що забезпечує визначення об’єктів підсистеми стратегічного обліку, які за інших умов залишилися б без уваги, зважаючи на неможливість оброблення
Keywords: експертна система; об’єкти підсистеми стратегічного обліку; підсистема стратегічного обліку; стратегічний облік; стратегічний управлінський облік; бухгалтерський облік