Загальна гідрологія - Yushchenko, Yuriy; Ющенко, Юрій Сергійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2017)
У виданні викладено матеріал, що стосується предмета та змісту загальної гідрології ‒ навчальної і наукової дисципліни, яка розкриває закономірності функціонування земних вод як складової географічної оболонки й еволюційної системи Землі. Розглянуто історію розвитку, предмет, методи досліджень гідрологічних наук. Висвітлено параметри і властивості гідросфери Землі, процеси, що в ній відбуваються. Описано характеристики різних типів водних об’єктів та процеси, що в них відбуваються. Приділено увагу ролі й місцю земних вод у глобальних процесах; стадіям їх розвитку, включаючи біогенну та антропогенну. Для студентів та аспірантів, що навчаються за спеціальностями екологічного, географічного та водогосподарського спрямування.
Keywords: загальна гідрологія; гідрологічні дослідження; гідросфера; гідрологія водних об’єктів; земні води і глобальні процеси; стадії геоеволюції