Еволюція політичного режиму Угорщини в роки прем’єрства В. Орбана - Савченко, Євгеній Михайлович (My University, 2026)
У кваліфікаційній роботі досліджено еволюцію політичного режиму Угорщини в період прем’єрства Віктора Орбана. Проаналізовано трансформацію політичної системи держави від моделі консолідованої демократії до неліберальної демократії та гібридного режиму. Розкрито особливості конституційних і законодавчих змін, механізми концентрації влади, трансформацію партійної системи, стан демократичних інститутів і громадянських свобод. Особливу увагу приділено внутрішньополітичним та зовнішньополітичним наслідкам політики В. Орбана, а також впливу його діяльності на відносини Угорщини з Європейським Союзом та Україною.
Keywords: політичний режим; Угорщина; Віктор Орбан; неліберальна демократія; авторитаризм; демократія; партійна система; Європейський Союз; політична трансформація; Фідес