Психологічні особливості самоактуалізації сучасної жінки. - Скавренюк, Вероніка Іванівна (My University, 2021)
Проблема самоактуалізації в науковому плані має комплексний і міждисциплінарний характер, але саме психологія посідає провідне місце у розкритті можливостей і умов розвитку людського потенціалу. Сучасна психологія вважає, що самоактуалізація індивіда відноситься до внутрішньої діяльності індивіда, максимізує використання ресурсів, щоб особистість могла повністю реалізувати себе в процесі розвитку. Поняття самоактуалізації відноситься до реального процесу розвитку, особливої ​​діяльності та саморозвитку людей. Дослідження проблеми самоактуалізації особистості є актуальним для всіх вікових періодів життя людини. Подання про самоактуалізацію особистості в різні періоди життя людини дозволяє отримати інформацію про особливості, рушійні сили, психологічні механізми розвитку людини.
Keywords: самоактуалізація, людський потенціал, психологічні механізми розвитку людини