Функційний обшир етикетних висловлень в українськомовному фатичному дискурсі. - Шабат-Савка, Світлана; Капаци, Андрій (Актуальні проблеми синтаксису: сучасний стан і перспективи дослідження: матеріали Міжнародної наукової конференції, присвяченої 110-річчю від дня народження професора Іларіона Слинька / за ред. С. Т. Шабат-Савки. Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022. С. 220‒221., 2022)
У науковій розвідці визначено комунікативно-інтенційний обшир етикетних висловлень, що передбачає реалізацію фатичної, контактно-регулятивної, емоційно-експресивної функцій; окреслено посутню роль етикетних конструкцій у створенні толерантної рамки комунікації, у формуванні ввічливого, культурного та шляхетного мовця як основного суб'єкта фатичного дискурсу.
Keywords: метакомунікативні інтенції, етикетні висловлення, фатичний дискурс, адресант, адресат.