Організаційно-педагогічні умови формування професійної компетентності майбутніх логопедів в умовах закладу вищої освіти - Попович, Ірина Іванівна (Чернівецький нац. ун-т імені Юрія Федьковича, 2025)
Федьковича. Чернівці, 2025. 86 с. У кваліфікаційній роботі обґрунтовано організаційно-педагогічні умови формування професійної компетентності майбутніх учителів-логопедів у закладі вищої освіти. Розкрито сутність і структуру професійної компетентності, визначено її компоненти та критерії. Проведено діагностику рівнів сформованості компетентності студентів і виявлено суперечності між теоретичною та практичною підготовкою. Розроблено й обґрунтовано умови підвищення ефективності професійного становлення логопедів, результативність яких підтверджено експериментально.
Keywords: організаційно- педагогічна умова; логопед; професійна компетентність