Екзогенні геодинамічні процеси Буковинських Карпат та Передкарпаття - Беспалько, Руслан; Казімір, Іван; Солодкий, В.Д. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Розглянуто природні та техногенні чинники деградації ґрунтового покриву Буковинських Карпат та Передкарпаття з погляду еколого-лісогосподарських критеріїв. Досліджено причинно-наслідкові зв’язки цих негативних явищ трансформації довкілля. Розроблена класифікація екзогенних геодинамічних процесів регіону.
Keywords: деградація грунтів; екзогенні геодинамічні процеси