Принципи формування євроінтеграційного парламентського дискурсу - Цікул, Ірина (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2013)
Парламентський дискурс за чіткими ознаками суб’єктності, типологічними особливостями й інформаційними класифікаторами становить усталену в плані дослідження історії парламентаризму категорію та динамічну складову законодавчого процесу в структурі політичної комунікації. Аналіз та узагальнення наукових підходів до визначення змісту поняття «парламентський дискурс» дозволили виокремити даний тип як різновиду політичного дискурсу. У статті автор на основі розкриття змісту, встановлення меж, виявлення й узагальнення ознак та окреслення особливостей парламентського дискурсу, визначає принципи формування євроінтеграційного парламентського дискурсу
Keywords: демократизація, політична комунікація, дискурс, політичний дискурс, парламентський дискурс; democratization, political communication, discourse, political discourse, parliamentary discourse